Huis Ten Kate, Amsterdam

  • 20170203-pltt_bestaande en nieuw- incl text
  • 2- pltt_bestaande en nieuw_INCL FURNITURE
  • No Title
  • No Title
  • No Title
  • Ten Katestraat 28-2_Nieuwe Situatie_ 1-100
  • IMG_5880 copy
  • IMG_5463 copy
  • twee in een _01

Wens van de opdrachtgever:
  • Badkamer vergroten
  • Open keuken
  • Meer licht
  • Opbergruimte oplossen

 


No Title
Door entree 90 graden te draaien is de ruimte van “hal” toegevoegd aan de badkamer. Zo is de ruimte in de badkamer verdubbeld.
De keuken is verplaats naar de woonruimte. Door de kleine zij-kamer bij de woonkamer te betrekken is de woonkamer veel ruimer en lichter. De oude keuken is nu een ruime walk-in horend bij de slaapkamer.
De hoge glazen deuren van de slaapkamer creëren een relatie met de groene hof waar de woning aan grenst. Door de oude klapdeuren naar de slaapkamer te vervangen met hoge glazen schuifdeuren wordt deze relatie doorgetrokken naar de woon ruimte.
In de slaapkamer wordt in de loze ruimte naast de oude haard hoge kasten gebouwd. Deze vormen ook de head-board van het bed.
Door subtiele ingrepen en details zoals een schaduw lijn bij de openingen, plafondlijsten, geïntegreerde vensterbanken heeft het appartement een authentiek en toch moderne uitstraling, een gezond balans tussen oud en nieuw, klassiek en modern.

house-ten-kate_pltt_oud-en-nieuwe

Een belangrijk wens bij het ontwerp van de woonruimte was een balans tussen woon en kookruimte. Hoewel de keuken een grote deel uitmaakt van de woonkamer en het eerste is wat je bij binnenkomst ziet, mocht dat niet de ervaring domineren en je het gevoel geven dat je een keuken binnen stapt.
De keuken element is daarom in twee delen gesplitst: een hoge verticale element en een horizontale element:
In de verticale element zijn de vaatwasser, koelkast en de oven achter dichte deuren weg gewerkt. Door de lichte afwerking en de subtiele details valt deze kast minder op naast de horizontale element waar de afwerking meer gewaagd is.

 

No Title

In de horizontale element is een downdraft geïntegreerd om een afzuigkap aan de wand te voorkomen. Door de marmeren aanrechtblad en mid century moderne poten onder keukenkasten (i.p.v. een dichte plint) lijkt deze keukenblok meer op een elegant dressoir dan een traditionele keukenblok. De stijlvolle designer verlichting boven het aanrechtblad, zorgt voor genoeg licht boven het werkblad en vormt samen met de diepe lage kasten een juweeltje in de woonkamer.