Huis Repel, Hellevoetsluis

  • plattegrond oude en nieuwe situatie
  • Opties achtergevel
  • verlichtingsplan
  • oude keuken
  • verbouwing
  • verbouwing
  • verbouwing

Wens van de opdrachtgever:
  • Relatie binnen-buiten en relatie met de natuur
  • Meer licht naar binnen
  • Open keuken
  • Verlichtingsplan
De kleine keuken in de oude situatie is open gebroken en zo is er een open plan gerealiseerd. Er is voor vloerverwarming gekozen om een vrije indeling en grote openingen te kunnen realiseren.
Grote glazen schuifpui zorg voor een betere binnen-buiten relatie. De tuin is nu een verlengstuk van de woonkamer. Omdat het om een hoekwoning gaat, is het mogelijk de zijramen te vergroten zonder privacy te verliezen. Aangezien het keukenraam nu bij de woonruimte is betrokken heb je vanuit de woonkamer aan drie kanten een uitzicht naar het mooi natuur rondom de woning.

Er zijn twee voorstellen gedaan voor de indeling van de woonkamer, ieder passend bij een ander bouwbudget. Twee elementen die grote effect hebben op de totale kosten zijn in dit geval de keuken en de achtergevel.
Bij optie A (links) is gekozen voor een grote keukenwand en een klein ingreep in het bestaande kozijn. Het vaste raam bestaande uit twee delen is namelijk vervangen door één grote raam. Dit zorgt voor een beter binnen-buiten relatie. De oude radiator kast is verstevigd en vormt nu een diepe vensterbank waar je op kunt zitten (vensterbank zitje in de zon) of aan kunt werken (werktafel met uitzicht).
Bij optie B (links) is gekozen voor een kookeiland voor meer kook-woon ervaring. Achtergevel is helemaal open gebroken en glazen vouw deuren zorgen voor een optimaal binnen-buiten relatie. In de zomermaanden loopt de woonkamer onbelemmerd over tot in de tuin.
Vloerverwarming zorgt voor meer comfort aan je voeten en maakt een vrije indeling mogelijk.

Plattegrond opties:

00_interieur_transformatie00_interieur_transformatie_OPTIE-2_shorter-film